2013. február 5., kedd

Stay with me, Hazelnuts - Prologue

"Sok kihívással nézel szembe mostanában és azt kívánom, bárcsak azt mondhatnám, hogy könnyű lesz. Bárcsak mondhatnám minden rendben lesz. Bárcsak tudnám az összes választ, de nem tudom… Amit tudok, hogy a változások az életedben téged nem változtatnak meg, az a kedves és törődő ember maradsz, aki még oly sokat adhat a világnak. Remélem egy nap majd úgy tekintesz vissza erre az időszakra, hogy ekkor találtad meg valódi önmagad és elindultál egy olyan úton mely végül elvezetett a boldogsághoz."




"Minden csak addig tart, amíg tartania kell. Megpróbálhatod a lehetetlent, ragaszkodhatsz egy kapcsolathoz vagy egy emberhez foggal-körömmel, de rövidesen belátod majd, hogy értelmetlen. Úszhatsz az árral szemben egy ideig, de rövidesen kegyetlenül fog fájni mindened. Nem szabad megerőszakolni az érzéseket és nem szabad megpróbálni lefagyasztani a pillanatot. Semmi és senki sem marad ugyanolyan. Ha megszakadt valami, akkor azt el kell engedni. Véget ért egy fejezet, hagyni kell, hogy elkezdődjön egy másik"




"
Csak néztem a szemét. Ujjaimmal azt játszottam az asztal alatt, hogy körbe-körbe sétálok az égszínkék íriszen. Ő volt az aki rám talált. Egyáltalán nem állt szándékomban. De marcipán íze volt a lelkének. És csak nevettem vele. És vitte a lelkem. Megállította ezt a pörgő világot. Finoman leemelte szívemről azt a fekete fátylat, melytől már hónapok óta függök. Pontosan olyan narancsszínű volt a lelke, mint a napfelkelte. Nem az a vörösbe hajló, hanem az a csendesen, szinte észrevétlenül érkező. Amiről nem is tudod pontosan, hogy megtörtént-e már. Egyetlen mozdulattal, könnyedén rántott vissza az életbe. Egyetlen érintéssel. Ennyi volt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése